Daily archives: March 24, 2015


Spelling Bee Competition

На 21.03.2015 година се одржа 5тиот по ред Општински натпревар во спелување во нашето средно општинско училиште Ѓорче Петров, кој е во организација на Мировениот  Корпус. Ова е натпревар во кој учениците имаат задача точно да спелуваат 10 зборови на англиски јазик, што претставува интересен начин на изучување на вокабулар од англискиот јазик. “Овој натпревар […]