Сара Павлоска


“Твоја Европа, твој глас”

На 23ти и 24ти март, тројца ученици и еден професор од нашето училиште ја претставуваа нашата држава на настанот “Твоја Европа, твој глас” во Брисел, Белгија. Тие беа активни учесници во активностите кои се одржуваа во Европскиот Комитет, а беа поврзани со идејата за поголемо учество на младите во демократските процеси. Заедно со останатите 35 […]


Регионален натпревар по математика

На Регионалниот натпревар по математика за учениците од средните училишта, што се одржа на 4.3.2023г., нашата ученичката од I-8 клас Елеонора Илиоска, под менторство на професорката Валентина Темелкоска, освои III награда. Честитки и успеси! 🏆


Твоја Европа Твој Глас

На 10.02.2023 нашето училиште го посети претставникот на Европската комисија Sibian Ionuţ, кој одржа презентацијата а потоа имаше и кратка дебата со присутните ученици поврзана со младинското учество во демократските процеси. Целта на посетата беше подетално да ги запознае учениците што ќе учествуваат на настанот “Твоја Европа Твој Глас”, 2023 со темата и да им […]


Општински натпревар по математика

На 4.2.2023 г. беше одржан Општинскиот натпревар по математика за учениците од средните училишта. Нашата ученичка Елеонора Илиоска од I-8 клас освои Втора награда, под менторство на професорката Валентина Темелкоска. На Елеонора ѝ честитаме за наградата и ѝ посакуваме успех на регионалниот натпревар.


Еразмус во Англија

„Cultural animation as a key against elderly social isolation“ Во периодотод 15.01 до 20.01.2023 во градот King’s Lynn, Англија се одржа четвртата мобилност од овај проект. Вклучени беа 5 ученици и 2 професори од нашето училиште. Проектот започна со реализација на 16.01.2023 во училиштето Springwood High School во King’s Lynn каде беа изведени активности како […]


Онлајн прирачник од проектот First Aid Worldwide

Здравствените работници се практичари. Едуцирани се за давање прва помош, лекување и грижа за луѓето, но постои потреба од перманентно надоградување преку следење и применување на новините и слушање на нивните искуства. За да ја претстават проектната работа и изработениот онлајн прирачник кој е преведен на неколку светски јазици и да дадат свој мал придонес […]


Дисеминација во ОУ,,Гоце Делчев‚‚

На 01.02.2023 г. професорите во СОУ„Ѓорче Петров“ од Прилеп, Галена Дулеска и Петар Аризанкоски како дел од учесниците во Еразмус+ проектот „First Aid Worldwide“ пред наставници од основното училиште „Гоце Делчев“ ја презентираа содржината на крајниот продукт од проектната работа- меѓународниот онлајн прирачник за прва помош. Од големо значење се наставниците кои се во непосреден […]


Квиз на младинска организација

Младинската организација при СОУ Ѓорче Петров организираше квиз на општо знаење помеѓу средните училишта во Прилеп. Квизот се состоеше од 50 прашања од различни области, а истиот помина во фер и натпреварувачка атмосфера. Целта на овој настан е зајакнување на соработката помеѓу средните училишта како и запознавање на учениците од средните училишта и нивните младински […]


17 Ноември – светски ден на предвремено родените бебиња

Учениците од здравствената струка медицинска сестра ги продолжуваат своите активности. Кога ќе се спојат младоста, искуството, креативноста, знаењето и соработката се полнат срцата.


Општински шампионки и во ракомет

Честитки за девојките Денес во спортската сала при СОУ Р. Р. РИЧКО ПРИЛЕП беше одигран финалниот натпревар во РАКОМЕТ ЗА СРЕДНИ училишта за ЖЕНСКИ. Победник а воедно и претставник за ЗОНСКИТЕ натпревари е екипата на СОУ ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ПРИЛЕП.