Марко Ванчев


Повик за апликации за еразмус+ проект

Во согласност со предвидените активности кои се дел од проектот Erasmus+ A.P. 2022, финансиран од страна на Програмата Ерезмус+ на Европската Унија, Директорот на СОУ Ѓорче Петров – Прилеп го објавува овој Повик за поднесување апликации за учество на заинтересирани ученици за мобилност во Р. Турција. Можат да аплицираат ученици од трета или четврта година […]


Еразмус+ проект „Провери го изворот пред да споделиш нешто”

Седум ученици и две професорки во периодот од 6ти до 10ти март беа дел од петтата, а воедно и последната мобилност од Еразмус+ проектот „Провери го изворот пред да споделиш нешто”, која се одржа во Сату Маре, Романија. Патувањето до Романија започна на 04.03.2023, со прва станица во главниот град на Унгарија, Будимпешта, каде учесниците […]


Општински натпревар по англиски јазик

На општинскиот натпревар по англиски јазик кој се одржа на 18.03.2023 година учениците од СОУ “Ѓорче Петров” Прилеп ги постигнаа следните резултати: 1 година Трајкоска Ема – 1-3 клас – 1 местоРизовски Ненад – 1-3 клас – 2 место Ментор: Марина Димовска 2 година Марија Наумоска – 2-1 клас – 3 местоИвана Стојкоска – 2-1 […]


Општински натпревар по физика

На Општинскиот натпревар по физика за учениците од средните училишта, што се одржа на 10.2.2023г., нашите ученици од I-8 и I-2: Елеонора Илиоска, Сара Павлоска и Марко Костадиноски, под менторство на професорот Сашо Кочоски, освоија III награда. Честитки и успеси!🏆


“First Aid Worldwide”  Во Крагуевац

“First Aid Worldwide” е Еразмус+ проект одобрен и реализиран како партнерство формирано од пет средни стручни училишта од Србија, Португалија, Шпанија, Турција и Македонија. Крајна цел на проектот е изработка на Прирачник за Прва помош на јазиците од проктните партнери кој ќе биде употребуван за едукација на учениците, но ќе најде примена и во други области од […]


14 Ноември – светски ден на дијабетес

По повод 14 ноември, светскиот ден на Дијабетот учениците од здравствената струка-медицинска сестра во соработка со ЈЗУ Општа болница со проширена дејност – Прилеп, реализираа активност контролно мерење на гликемија на персоналот и пациентите…Водени од нашето мото ДЕНЕС УЧЕНИК – УТРЕ СТРУЧЊАК сите заедно имаме заедничка цел ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ.


Еразмус+ проект во Измир, Турција (17 до 21 Октомври)

Во периодот од 17 до 21 Октомври, 2022 година во Измир, Турција се одржа третата мобилност од Еразмус+ проектот „Провери го изворот пред да споделиш нешто“. Проектот е финансиран од страна на Европската комисија преку Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Партнери во проектот покрај нашето училиште се училишта од Киети од Италија; […]


Повик за учество во Erasmus проект „Cultural Animation as a key against elderly social isolation“ 1

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, ПрилепО Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на 12 ученици и 6 професори кои сакаат да земат учество во проектните активности предвидени во проектот ”Cultural Animation as a key against elderly social isolation” , во текот на учебната 2022/2023. Се известуваат учениците дека сместувањето […]