WELCOME TO PRILEP


Училишната размена од проектот  Sustainability as a determination and a road to the future, RYCO Superschools започна во Прилеп.

 Добредојде за учесниците во училишната размена од  СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп и „Стручно хемиско и текстилно училиште“ Шабац. која ќе се реализираат во периодот од 21.3.2022 до 27.3.2022.

На учесниците им се обрати и посака добредојде директорот на СОУ „Ѓорче Петров“-Прилеп, Петра Лукароска.

Презентирање на програмата и активностите кои ќе се реализираат за време на размената, игри за запознавање, претставување на потребите и очекувањата на учесниците создадиа пријатното расположение и позитивни емоцииЗа крај учесниците имаа можност  да учиваат во хумористична театарската претстава која беше подготвена од драмската секција Слободно театарче на училиштето СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп, под раководство на професор Билјана Тинтоска.
Координатор на проектот: професор Јулијана Поповска.Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.