admin


Шаховски турнир

На 11.11.2022 во СОУ ЃОРЧЕ ПЕТРОВ ПРИЛЕП во организација на Училишен спортски клуб „Јастреб-2013“ и шаховски клуб „Прилеп“ се организира меѓукласно првенство во ШАХ во машка и женска конкуренција. Победник во машка конкуренција е ученикот Тошески Димитар а во женска конкуренција е ученичката Мицеска Анастасија. На сите учесници им благодариме за учеството а на победниците […]


Unification in diversity кај нас!

Во периодот од 23 до 28.10.2022 година, СОУ,,Ѓорче Петров” од Прилеп беше домаќин на гости, ученици и професори од Полска, Италија, Португалија, Турција и Романија. Станува збор за активности од проект од програмата Еразмус + ,,Unification in diversity”, чија основна цел е здружување во една целина на различните култури, традиции, историско-географски и етнолошките карактеристики преку […]


Рециклирана убавина

Сонот со упорност станува стварност, а креативноста е еден од водачите кон остварувањето на соништата. За учениците од текстилно – кожарската струка при СОУ„Ѓорче Петров“ остварувањето на сонот да создадат модели според сопствени идеи почна со вклучувањето во активностите предводени од модната креаторка Ирина Тошева. На 26.10.2022г. во Кавадарци на настанот организиран по повод 30 […]


Известување по повикот за учество во Erasmus проект во Турција

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп                                                          О Б Ј А В У В А ИЗВЕСТУВАЊЕ Се известуваат следните ученици дека се избрани да бидат вклучени во мобилноста што ќе се одржува во Турција,(втор полугодие)  во проектот” Unification in Diversity ” . Останатите ученици се охрабруваат да ги следат конкурсите на страната од училиштето и да се […]


Повик за учество во Erasmus проект во Романија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY, во Романија од 05.06.2023 до 09.06.2023 Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да […]


Повик за учество во Erasmus проект во Турција

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY, во Турција од 13.03.2023 до 17.03.2023 Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да […]


Провери го изворот пред да споделиш нешто

Во периодот од 12.09 до 16.09. 2022 нашето училиште беше домаќин на втората по ред средба од проектот „Провери го изворот пред да споделиш нешто” (првата средба се одржа во Италија во месец мај) Се работи за Еразмус+ проект финансиран од страна на Европската комисија преку Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Партнери […]


Повик за учество во Erasmus проект во Опвијк, Белгија

СОУ „Ѓорче Петров“, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 2 ученици  кои сакаат да земат учество во проектот “Partnerschappen voor Samenwerking”, во Опвијк, Белгија  (25.09 – 30.09.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават […]


Повик за учество во Erasmus проект во Витербо, Италија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 5 ученици (2 девојчина и 3машки) кои сакаат да земат учество во проектот Cultural animation as a key against elderly social isolation во Витербо, Италија  (18.09 – 23.09.2022) Сите заинтересирани професори и […]


Почеток на училишна година 2022/2023

Новата учебна година започнува на 01 Септември (четврток). Првиот училишен ден учениците ќе доаѓаат по следниот распоред: Прва и Втора година од 07.30 часот Трета и Четврта година од 13.30 часот Наставничкиот колегиум и директорката на училиштето ви посакуваат среќен почеток и многу успех!