admin


Известување по повикот за учество во Erasmus проект во Турција

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп                                                          О Б Ј А В У В А ИЗВЕСТУВАЊЕ Се известуваат следните ученици дека се избрани да бидат вклучени во мобилноста што ќе се одржува во Турција,(втор полугодие)  во проектот” Unification in Diversity ” . Останатите ученици се охрабруваат да ги следат конкурсите на страната од училиштето и да се […]


Повик за учество во Erasmus проект во Романија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY, во Романија од 05.06.2023 до 09.06.2023 Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да […]


Повик за учество во Erasmus проект во Турција

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 4 ученици кои сакаат да земат учество во проектот UNIFICATION IN DIVERSITY, во Турција од 13.03.2023 до 17.03.2023 Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да […]


Провери го изворот пред да споделиш нешто

Во периодот од 12.09 до 16.09. 2022 нашето училиште беше домаќин на втората по ред средба од проектот „Провери го изворот пред да споделиш нешто” (првата средба се одржа во Италија во месец мај) Се работи за Еразмус+ проект финансиран од страна на Европската комисија преку Националната агенција за европски образовни програми и мобилност. Партнери […]


Повик за учество во Erasmus проект во Опвијк, Белгија

СОУ „Ѓорче Петров“, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 2 ученици  кои сакаат да земат учество во проектот “Partnerschappen voor Samenwerking”, во Опвијк, Белгија  (25.09 – 30.09.2022) Сите заинтересирани професори и ученици покрај основните лични податоци и телефонски број, треба да достават […]


Повик за учество во Erasmus проект во Витербо, Италија

СОУ,, Ѓорче Петров‘‘, Прилеп О Б Ј А В У В А П О В И К За пријавување на  2 професори и 5 ученици (2 девојчина и 3машки) кои сакаат да земат учество во проектот Cultural animation as a key against elderly social isolation во Витербо, Италија  (18.09 – 23.09.2022) Сите заинтересирани професори и […]


Почеток на училишна година 2022/2023

Новата учебна година започнува на 01 Септември (четврток). Првиот училишен ден учениците ќе доаѓаат по следниот распоред: Прва и Втора година од 07.30 часот Трета и Четврта година од 13.30 часот Наставничкиот колегиум и директорката на училиштето ви посакуваат среќен почеток и многу успех!


Конкурс за упис во прва година во учебната 2022/2023 – Второ пријавување

За второто пријавување останати се следните слободни места: Здравствена струка Профил број на слободни места минимум потребни поени фармацевтски техничар 6 70 физиотерапевтски техничар 13 70 Текстилно – кожарска струка Профил број на слободни места минимум потребни поени техничар за изработка на облека / техничар за моделирање на облека * 17 35 *(соработка со компании КОМФИ АНГЕЛ ДОО Прилеп, […]


Cultural animation as a key against elderly social isolation

Во периодот од 24/04 до 30/04/2022 година 5 ученици и 2 професори учествуваа на проектот Cultural animation as a key against elderly social isolation, во Франција, Вормхут од ERAZMUS + програмата и истите на ден 3/06/2022 година по пат на десиминација своето искуство им го пренесоа на другите ученици. Во овај проект учество зедоа Македонија, […]


Отворен ден на училиштето

Непосредно пред големиот празник на Сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј, се организира Отворен ден во просториите на Средното општинско училиште ,,Ѓорче Петров” во Прилеп, каде беа сместени промотивните штандови. Сите посетители имаа можност, непосредно, во разговор со наставниот кадар и со учениците да се запознаат со дејноста, како и со нашата долга традиција, […]