Daily archives: December 17, 2015


Награди на конкурс од Здружението на литературните творци

На традиционалниот литературен конкурс што секоја година се организира од страна на Здружението на литературни творци – Прилеп, нашите ученички, под менторство на проф. Билјана Тинтоска,  повторно постигнаа висок успех со своите литературни творби. Имено, Јуле Атанасовска од 2-2 клас го освои Првото место во категоријата Најдобра песна. А Мартина Соколоска од 2-1 клас го […]