Daily archives: March 14, 2022


„Фараонска мешаница“ филм на „Слободно театарче“ – Драмска секција на СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп

Драмска секција на СОУ ,,Ѓорче Петров“ – ,,Слободно театарче“ ,,Фараонска мешаница“, по сценарио на Филип Стојаноски и под менторство и режија на професорката Билјана Тинтоска. Костимографијата е на Сања Дамеска. Филм чие дејство е лоцирано во амбиентот на Стариот Египет, а пораките произлегуваат од современиот живот. Акцентот е ставен врз подобрувањето на меѓучовечките односи, толеранцијата, […]