Daily archives: November 16, 2015


Одбележан светскиот ден на дијабетесот

По повод 14 Ноември – светскиот ден на дијабетот  учениците од трета година  од здравствената струка – медицинска сестра практичната настава на 13 .11 .2015 год ја изведоа во клубот на пензионери каде под менторство на своите стручни наставници ги реализираа следните активности : – предавање на тема :,, Дијабет ,,  чија цел беше  подигање […]


СОУ„Ѓорче Петров“ во посета на Домот за стари и изнемоштени лица „Киро Крстески – Платник“

По повод Неделата за грижа за страрите и изнемоштени лица, нашето училиште, традиционално го посети Домот. Членовите на Драмската секција под менторство на проф. Билјана Тинтоска изведоа една ведра престава и измамија насмевки на лицата на питомците на Домот. Нашите ученици се претставија и со музички точки.Учениците од 3-2 клас под менторство на инструкторките Ленче […]


Дваесет ученици од СОУ,,Ѓорче Петров“ на едномесечна обука и пракса во Романија

Дваесет ученици од Средното општинско училиште ,,Ѓорче Петров“, заедно со две професорки, во периодот од 14 ноември до 14 декември оваа година ќе имаат можност да следат обука и да бидат вклучени во работа во реномирана конфекциска фирма во градот Сату Маре, Република Романија . Проектот ,,Низ пракса – до подобри вештини‘‘ има за цел […]