Daily archives: November 20, 2015


Одбележан “Светскиот ден на науката”

На ден 10.11.2015 год, во Народната канцеларија на Претседателот на државата г-дин Ѓорѓе Иванов во Скопје беше одбележан ,,СВЕТСКИОТ ДЕН НА НАУКАТА’’ под организација на Сојузот на здруженијата на техничка култура на Младите техничари и природници од Република Македонија. На овај настан беа поканети ученикот Дино Јорданоски и неговиот ментор Елизбета Мицкоска – професор по […]


ACES повторно кај нас

И оваа година, проектот на СОУ „Ѓорче Петров“ е награден од страна на АЦЕС-Академијата за централноевропски училишта – една од најголемите мрежи во Централна и Југоисточна Европа. Нејзина основна цел е промовирање дијалог и прекугранична соработка на младите луѓе и училиштата, а е основана од ERSTE фондацијата и координирана од Interculturalles Zentrum во соработка со VČELÍ DOM. Проектот е поддржан […]