Daily archives: April 28, 2015


Прво место – Народна техника

На 51-от Државен натпревар за млади истражувачи кој се одржа на 25.04.2015 во Неготино, ученикот Мартин Ристов под менторство на професорката Весела Здравеска од нашето училиште освои прво место во категоријата Агротехника. Тема на изработка од ученикот: Исхрана за дијабетичари – Стевиа – природен диетален засладувач.