Меѓународен ден посветен на сите жени и девојки во науката.

Почитувани, Чест ни е да ве поканиме на Литературниот конкурс, распишан од Младинската заедница на нашето училиште, по повод 11 Февруари, во светот познат како Меѓународен ден посветен на сите жени и девојки во науката. Со цел да ги прославиме сите нивни имиња и да оддадеме мала почит, ве покануваме да ги охрабрите вашите ученици […]


Министерот Шаќири во увид на градежните активности во нашето училиште

За време на вчерашната посета на Прилеп, министерот за образование и наука, Јетон Шаќири изврши увид во реконструктивните зафати на средното општинско училиште „Ѓорче Петров“. За повеќе Информации посетете го линкот: https://www.publikum.mk/ministerot-shakjiri-vo-uvid-na…


Почеток на второ полугодие

Од утре 1.02.2022 година започнува второто полугодие. Поради изведување на градежни активности во нашето училиште, наставата ќе се изведува од далечина – online. Од сите ученици се очекува редовно присуство и следење на наставата преку MS Teams. Среќен почеток на второто полугодие!!!


Mеѓународен ден на сеќавање на Холокаустот

27.01- меѓународен ден на сеќавање на Холокаустот Моделот на Ученик-правобранител при СОУ„Ѓорче Петров“ го одбележува овој ден со симболично видео, каде се запознаваме со вистински приказни од Холокаустот. „За историјата никогаш да не се повтори“ е нашето мото, со кое повикуваме на разумност и меѓусебна толеранција.


Резултати од изборот на апликанти за Проектот Upgrading Professional Skills

Во согласност со предвидените активности во склоп на проектот Upgrading Professional Skills, финансиран од страна на Програмата Еразмус+ на Европската Унија, комисијата составена од претставници на СОУ Ѓорче Петров – Прилеп направи квалитативно оценување на пристигнатите апликации и интервјуата на учениците. Следниве ученици се избрани да бидат учесници во мобилноста во Романија: 1 Мартина Крстеска […]


ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИИ ЗА ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТ УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВЕШТИНИ (UPGRADING PROFESSIONAL SKILLS)

Во согласност со предвидените активности кои се дел од проектот “Upgrading Professional Skills” финансиран од страна на Програмата Ерезмус+ на Европската Унија, Директорката на СОУ Ѓорче Петров – Прилеп го објавува овој Повик за поднесување апликации за учество на заинтересирани ученици во мобилност во Романија. Учениците кои можат да аплицираат треба да бидат најмалку втора […]


Заеднички активности на Училишниот парламент и тимовите на Ученик – правобранител

На 10.12.2021г. во просториите на нашето училиште, беа одржани едукативни работилници по повод Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените.  Работилниците ги реализираа членовите на  Училишниот парламент и тимовите на Ученикот – правобранител при СОУ „Ѓорче Петров“ Прилеп, а во нив учествуваа ученици од неколку класови. 


Претпразнично дружење со ,,Ѕуница”

По повод Светскиот ден на лицата со попреченост, членовите на Младинската организација – Ученичкиот парламент на СОУ „Ѓорче Петров“ – Прилеп, денес го посетија Дневниот центар за деца со посебни потреби „Ѕуница“. За време на нивната посета учествуваа во дел од нивните секојдневни активности.  Нашите ученици ги даруваа со новогодишни пакетчиња, а за возврат добија […]


По повод Светскиот ден на борба против ХИВ и СИДА

01•12•2021г.,  Светскиот ден за борба против ХИВ и СИДА, Младинската организација – Ученички парламент при СОУ ,,Ѓорче Петров” го одбележа со поделување флаери со информативна содржина за AIDS вирусите, во центарот на градот и во нашето училиште.


Резултати од изборот на апликанти за Проектот Upgrading Professional Skills

Во согласност со предвидените активности во склоп на проектот Upgrading Professional Skills, финансиран од страна на Програмата Еразмус+ на Европската Унија, комисијата составена од претставници на СОУ Ѓорче Петров – Прилеп направи квалитативно оценување на пристигнатите апликации и интервјуата на учениците. Следниве ученици се избрани да бидат учесници во мобилноста во Сицилија:   Име Презиме […]