Daily archives: May 22, 2023


Државно првенство во атлетика

На ден 15.6.2023 г. во Куманово на атлетскиот полигон „Соколана“ се одржа ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ВО АТЛЕТИКА ЗА СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА од Република Македонија во машка и женска конкуренција, првенството беше одржано во соработка со ФУСМ и АСМ. Претставници од нашето училиште беа Јована Димитриоска од I-8 клас, во фрлање ѓуле освојуваќи ЧЕТВРТО МЕСТО во силна конкуренција. […]