Daily archives: March 20, 2023


Еразмус+ проект „Провери го изворот пред да споделиш нешто”

Седум ученици и две професорки во периодот од 6ти до 10ти март беа дел од петтата, а воедно и последната мобилност од Еразмус+ проектот „Провери го изворот пред да споделиш нешто”, која се одржа во Сату Маре, Романија. Патувањето до Романија започна на 04.03.2023, со прва станица во главниот град на Унгарија, Будимпешта, каде учесниците […]


Еразмус проект „Cultural Animation as a key against elderly social isolation“

Незаборавна мобилност беше реализирана во Славонски Брод, Хрватска преку проектот ,,Cultural Animation as a key against elderly social isolation” во кој покрај нашето училиште СОУ,,Ѓорче Петров” кое ја претставуваше Македонија, учествуваа наставници и ученици од Италија, Франција, Германија и од  домаќинот, Средното училиште ,,Матије Антуна Рељковиќа”.   После свечениот пречек со традиционална славонска музика, отпочнаа активностите. Сите ние заедно […]