Daily archives: November 15, 2022


14 Ноември – светски ден на дијабетес

По повод 14 ноември, светскиот ден на Дијабетот учениците од здравствената струка-медицинска сестра во соработка со ЈЗУ Општа болница со проширена дејност – Прилеп, реализираа активност контролно мерење на гликемија на персоналот и пациентите…Водени од нашето мото ДЕНЕС УЧЕНИК – УТРЕ СТРУЧЊАК сите заедно имаме заедничка цел ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ ЗА СИТЕ.