Daily archives: November 10, 2022


Прва награда за прозен текст

На традиционалниот Конкурс по повод Месецот на книгата, што секоја година го организира Градската библиотека „Борка Талески“ Прилеп, ученичката Ивана Богојевска од 1-8кл., под менторство на проф. Билјана Тинтоска, освои Прва награда за прозен текст, во категоријата за средни училишта. Ивана, честитки 🍀 И уште многу успеси во иднина ти посакуваме!