Витаминка донираше опрема за фармацевтската лабораторија


Нашето училиште за потребите на училишната лабораторија доби донација од Витаминка. Станува збор за нова и за користена но функционална лабораториска опрема на која што учениците ќе може да учат но и да изведуваат потребни експерименти соодветно наставниот план.

„Донацијата се состои од: микроскоп и аналитичка вага, различни лабораториски садови, реагенси за изведување на лабораториски експерименти, со што ќе допринесеме за подобро и поквалитетно образование на нашите идни лекари, медицински сестри, фармацевти, технолози“, изјави Натали Петреска, директор на Контрола во Витаминка.

Видеото е преземено од порталот ИНФО КОМПАС

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.